2022-03-29 Velikonočni zajtrk z veselimi zajčki

Velikonočni zajtrk z veselimi zajčki

Velikonočni zajtrk z veselimi zajčki

Velikonočni zajtrk z veselimi velikonočnimi zajčki

Ti prikupni podstavki za velikonočne pisanice bodo zagotovo polepšali velikonočno mizo! Vsak podstvek je unikaten izdelek, poln svetlih barv in zanimivih vzorcev, kar bo vašo velikonočno mizo naredilo unikatno, svetlo in zabavno.

Za izdelavo teh prikupnih zajčjih podstavkov za pisanice boste potrebovali nekaj rekvizitiov. Najboljši učinek boste dosegli, če boste za izris vzorcev in obrob uporabili vodoodporen fineliner Edding OPH E-140 S.

Narisane vzorce pa lahko pobarvate s katerimkolim flomastrom. Priporočamo vam uporabo flomastrov kredni marker Edding E-4095. Seveda pa so uporabni katerikoli flomastri. Ko boste ustvarjali z otroci, vam vsekakor svetujemo uporabo flomastrov z vodotopnim črnilom.

Za izdelavo potrebujete:

- Trši papir živih barv (šeleshamer, 200g papir)
- Trši papir v beli ali svetlo rumeni barvi (risalni papir, šeleshamer, 200g papir)
- Permanentni marker Edding OHP E-140 S
- Svinčnik, lepilo, škarje, škarje za izdelavo dekorativnih izrezov
- Mini cofki iz vate, volne ali filca za izdelavo smrčka
- Naše predloge za poslikavo ušes
- Krivulje za izdelavo ušes


Prenesite spodnje štiri PDF predloge za poslikavo ušes in jih natisnite:

         
         

 

 

Korak za korakom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. korak
Za izdelavo podstavka za jajce boste potrebovali trak debelega barvnega papirja dimenzije 14 cm x 3,5 cm. Za izdelavo dekorativnega roba uporabite škarje z nastavki za izdelavo različnih dekorativnih rezov. Iz svetlejšega papirja izrežite ušesa in za njihovo poslikavo uporabite predloge za poslikavo ušes. Na sredino papirnega traku narišite oči in gobček za kar lahko uporabite vodoodporen fineliner kot je npr. Edding OPH E-140 S. Smrček izdelajte iz koščka vate, filca ali volne.

 

2. korak - Izdelava ušes
Najprej z vodoodpornim finelinerjem zarišite obrobo. Prostor znotraj obrobe pa v nadaljevanju porišite z vzorci, ki so vam na voljo v predlogah, ki jih lahko prenesete na svoj računalnik in natisnete. Korak za korakom jih povežite med seboj, da ustvarite povezano celoto. Za zapolnitev vzorca uporabite veliko živih barv, za kar lahko uporabite katerekoli flomastre. Igrajte se s praznimi in polnim polji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. korak
Papirni trak upognite in ga oblikujete v podstavek za jajce. Konce zlepite skupaj, nato pa prilepite ne podstavek še ušesa.

Bravo, vaše podstavek za velikonočne pisanice je izdelan!

 

 

Želimo vam vesele in kreativne velikonočne praznike. 🐰🌷🥚

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.