Postopek obveščanja o nakupu

Po prejemu naročila ponudnik naročilo pregleda in kupca obvesti o prejemu naročila po elektronski pošti. Obvestilo (z naslovom: Naročilo št. […] │ Biro Marker), ki ga kupec prejeme, vsebuje povzetek naročila in navodilo za plačilo, če se je kupec odločil za plačilo po predračunu. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Pri dobavi artiklov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do ponudnika. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudnika ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Prodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko ponudnik uporabniku po oddaji naročila pošlje prvo elektronsko sporočilo o prejemu njegovega naročila (z naslovom: Naročilo št. […] │ Biro Marker). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Za registrirane uporabnike velja, da so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini njihovega naročila.

Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

Kupec pri oddaji naročila v spletni trgovini pri »načinu dostave« izbere eno od naslednjih dveh možnosti: »lasten prevzem« in »dostava s Pošto Slovenije«.

Lasten prevzem

Lasten prevzem naročenega blaga je možen vsak delovnik od 12:00 do 16:00 ure na prevzemnem mestu: BIRO MARKER d.o.o., Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana – Črnuče, pri čemer mora kupec pred prevzemom blaga prejeti še elektronsko sporočilo z naslovom »Status naročila: zaključeno. Vaše blago je pripravljeno na prevzem«.

Kupec mora ob prevzemu ponudniku pokazati bodisi elektronsko sporočilo»Status naročila: zaključeno. Vaše blago je  pripravljeno na prevzem« (natisnjeno ali v elektronski obliki) bodisi sporočiti številko naročila. Kupec prevzem blaga potrdi z lastnoročnim podpisom.

 

Dostava s Pošto Slovenije

Naročila, ki bodo oddana ob delavnikih do 12:00 ure, bodo lahko odposlana istega dne ali najkasneje naslednji delovni dan, če bo naročeno blago tudi na zalogi. V primeru plačila po ponudbi / predračunu bo naročilo odposlano istega dne oz. najkasneje naslednji delovni dan od dne, ko bo kupnina po ponudbi / predračunu plačana, če kupec ponudnika o izvršenem plačilu obvesti in mu pošlje potrdilo o plačilu. Ponudnik ni dolžan vsak dan preverjati, ali je kupec kupnino po ponudbi / predračunu že plačal, zato je ponudnik v primeru, da kupec sam ne pošlje potrdila o plačilu, dolžan nakazilo kupca preveriti le zadnji dan 7-dnevnega roka za plačilo in za tem najkasneje naslednji delovni dan naročilo odposlati.

Kupec bo prejel elektronsko obvestilo, kdaj bo naročilo oddano v dostavo skupaj s številko za sledenje paketa (tracking number). Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga ne izvaja.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, ki svoje storitve opravlja skladno z svojimi splošnimi pogoji. Dostava se izvrši na želeni naslov, ki ga kupec vpiše kot podatek o naročniku pri izvedbi naročila (naslov za dostavo). Prevzeti paketi bodo dostavljeni naslednji delovni dan od dneva prevzema. Poleg elektronskega obvestila, bo kupec prejel tudi SMS na dan dostave paketa.

Ostale podrobnosti o vrstah dostave lahko najdete na: https://www.marker.si/dostava.

Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.