Nakup za pravne osebe in javne zavode

 

Kakšen je postopek nakupa za pravne osebe in javne zavode?

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe. Na vse kar morate paziti je to, da v prvem koraku zaključka naročila (takoj za tem, ko potrdite strinjanje s pogoji poslovanja in kliknete na gumb »Na blagajno«) izpolnite vsa potrebna polja za izdajo računa pravni osebi (firmo, naslov in davčno številko). Če ste že nakupovali za račun podjetja, se le prijavite v spletno trgovino z vašimi podatki za vstop, kjer bodo vsi podatki že shranjeni.

Ali je kakšna razlika med nakupom za ime in naslov pravne osebe ali javnega zavoda  ter nakupom fizičnih oseb?

Glavna razlika med nakupom potrošnika (fizične osebe) in pravne osebe je v možnosti odstopa od pogodbe. Podjetjem, samostojnim podjetnikom, javnim zavodom ter drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe pa nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Posledično vračilo kupnine pravnim osebam ni mogoče.

Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji spletne trgovine MARKER.si.

Kako lahko plačajo podjetja in osebe javnega prava?

Pravnim osebam in javnim zavodom spletna trgovina MARKER.si omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu* (plačevanje z gotovino je omejeno in sicer je mogoče do 420 € z DDV);
  • z nakazilom na račun podjetja BIRO MARKER d.o.o. po ponudbi/predračunu;
  • prek sistema PayPal *;
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (spletno plačilo), BA Maestro); ali
  • z odloženim plačilom oziroma s plačilom po računu (rok plačila je določen individualno in je stvar dogovora med kupcem in prodajalcem).


*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun podjetja BIRO MARKER d.o.o. po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja dogovorjena cena.

Ali moramo svoje naročilo oddati preko spletne trgovine?

Razumemo, da se vam mudi. Zato seveda lahko svoja naročila oddate tudi preko elektronske pošte marker@marker.si. Sporočite nam svoje želje in potrebe, mi pa bomo za vas kreirali spletni profil, med priljubljene izdelke umestili artikle, ki jih pogosto nakupujete, in poskrbeli, da bodo izdelki kar v najkrajšem času na vašem naslovu. 

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.