NAROČILO/SKLENITEV POGODBE NA DALJAVO

Postopek naročila / sklenitve pogodbe na daljavo se odvije v naslednjih korakih:

1. korak: Pojdi na košarico

V tem koraku uporabnik (kupec) pregleda košarico, lahko briše pozicije, spreminja količine in vpiše morebitno promocijsko kodo za popust. Kupec lahko zapusti košarico in nadaljuje s pregledovanjem in naročanjem, pri čemer bo vsebina košarice ostala nespremenjena.

Ko si kupec uredi košarico, s klikom v opt-in polje potrdi strinjanje s »Splošnimi pogoji poslovanja trgovine« in preide v naslednji korak nakupa s pomočjo gumba »NA BLAGAJNO«. Vsebino košarice lahko kupec v vsakem koraku nakupa, vse do zaključka naročila, spreminja.

2. korak: Izbira načina izvedbe nakupa

V tem koraku uporabnik (kupec)izbere način izvedbe nakupa. Nakup lahko izvede kot registrirani uporabnik ali kot gost. V primeru da želi izvesti nakup kot registrirani uporabnik, se s svojim uporabniškim imenom in geslom prijavi v sistem, ali pa izbere opcijo nakupa kot gost.

3. korak: Naslov za račun

Kupec vnese podatke, ki jih prodajalec potrebuje za izstavitev računa.

4. korak: Naslov za dostavo

Kupec potrdi, da sta naslov za izstavitev računa in naslov za dostavo enaka, ali pa vnese naslov za dostavo blaga.

5. korak: Način dostave

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini dostave:
- dostava s Pošto Slovenije
- osebni prevezem.

6. korak: Način plačila

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:
- Plačilne kartice
- Plačilo po pogodbi
- Plačilo po predračunu
- PayPal
- Plačilo po povzetju
- Javni zavodi

Posamezni načini plačila so podrobneje obrazloženi v IV. poglavju teh splošnih pogojev.

7. korak: Informacije o plačilu

V tem koraku je kupec obveščen na kakšen način se bo izvedlo plačilo.

8. korak: Zaključi naročilo

V tem koraku kupec še enkrat pregleda vsebino košarice, vnešene podatke in vnešene načine izvršitve naročila.

S klikom na gumb “Zaključi naročilo”, bo naročilo zaključeno in s tem se kupec strinja s plačilom.

9. korak: Pregled in potrditev naročila

Ponudnik naročilo pregleda in kupca obvesti o prejemu naročila po elektronski pošti. Obvestilo (z naslovom: Naročilo št. […] │ Biro Marker), ki ga kupec prejeme, vsebuje povzetek naročila in navodilo za plačilo, če se je kupec odločil za plačilo po predračunu. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Pri dobavi artiklov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do ponudnika. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudnika ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Prodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko ponudnik uporabniku po oddaji naročila pošlje prvo elektronsko sporočilo o prejemu njegovega naročila (z naslovom: Naročilo št. […] │ Biro Marker). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Za registrirane uporabnike velja, da so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini njihovega naročila.

10. korak: Potrditev pripravljenosti blaga na prevzem

Če je kupec izbral možnost lastnega prevzema blaga, prevzema ne more opraviti takoj po prejemu sporočila s potrditvijo prejema naročila, ampak mora počakati, da ponudnik blago pripravi na prevzem. Ko bo blago pripravljeno na prevzem, bo ponudnik kupcu poslal še elektronsko sporočilo z naslovom »Status naročila: zaključeno«, v katerem bo navedeno kdaj in kje je blago možno prevzeti. Možnost lastnega prevzema blaga je podrobneje opisana v nadaljevanju, v točki IX. Splošnih pogojev.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

A. z gotovino ob prevzemu

Na prevzemnih mestih BIRO MARKER d.o.o. je možno plačilo z gotovino.

B. z nakazilom na račun marker.si po ponudbi/predračunu

Pri plačilu po ponudbi/predračunu se celoten znesek poravna na naslednji račun:

BIRO MARKER d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana – Črnuče

IBAN (NLB d.d.): SI56 0201 9026 2361 730

(SWIFT / BIC: LJBASI2X)

Sklic je naveden na ponudbi oz. predračunu. Pri plačilu po ponudbi / predračunu se blago odpremi po prejemu plačila. Plačilo mora biti v celoti poravnano v roku 7 dni po prejemu elektronskega sporočila ponudnika o potrditvi naročila, pri čemer 7-dnevni rok začne teči naslednji dan od prejema navedenega elektronskega sporočila. V navedenem elektronskem sporočilu bo ponudnik uporabniku (kupcu) poslal tudi ponudbo / predračun. Kupec lahko za hitrejšo obdelavo naročila ponudnika obvesti o izvršenem plačilu na elektronski naslov ponudnika marker@marker.si. V opisanem roku 7 dni od prejema potrditve naročila bo ponudnik blago, ki ga je kupec naročil v naročilu, hranil rezervirano za kupca. Če plačilo v opisanem 7-dnevnem roku ne bo poravnano, se naročilo avtomatsko šteje za preklicano. Pred iztekom roka si ponudnik dovoljuje poslati opomnik.

C. s PayPal sistemom

V kolikor znesek naročila (z DDV) ne presega 10,00 evrov, si pridružujemo pravico zaračunati stroške obdelave naročila v višini 1,00 evro.

D. s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (preko spletnega plačila), BA Maestro)

V primeru plačila s kreditnimi karticami, po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo ponudnika.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na marker@marker.si za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

V primeru plačila po povzetju (tj. Pošto Slovenije ali ob lastnem prevzemu) je možno plačilo s kreditno kartico.

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik skupaj z blagom uporabniku pošlje tudi račun.

Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 3 dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.