2022-03-31 Velikonočne pisanice v črno-beli kombinaciji

Velikonočne pisanice v črno-beli kombinaciji

Velikonočne pisanice v črno-beli kombinaciji

Velikonočne pisanice v črno-beli kombinaciji

Elegantno poslikane velikonočne pisanice v črno-beli barvni kombinaciji, ki jih zelo hitro in preprosto izdelate sami.

Raznoliki vzorci so še toliko bolj opazni, ker so le v dveh barvah. To velikonočno dekoracijo delajo posebno prav različni vzorci, naj bodo črte, pike ali vzorec v obliki trepalnic. Domišljija ne pozna meja. Med se boj se bodo ujeli tako enostavni kot zapleteni vzorci.

Verjamemo, da bo nad temi pisanicami navdušen tudi velikonočni zajček!

 

Za izdelavo potrebujete:


- Izpihana bela jajaca
- Alternativa: jajca iz stiropora ali plastike
- Permanentni marker Staedtler 348 Lumocolor Duo ali Staedtler Lumocolor 317 M
- Zobotrebec
- Bela vrvica
- Škarje

 

Korak za korakom


1. korak
V jajce naredite luknjo na vrhu in dnu vsakega jajca, jo povečajte, da bo imela premer približno 3 mm, in nato previdno izpihajte jajce. Jajce izperite z vodo in ga posušite. Ko je jajčna lupina suha jo obarvajte belo, če jajčna lupina ni bela.


2. korak
Sedaj je čas, da pričnete s poslikavo vzorca. Pustite domišljiji prosto pot. Črte, pike, najtrazličnejši vzorci, ki jih na jajčno lupino narišite z markerjem Staedtler 348 Lumocolor Duo. Najlažji vzorci so npr. tisti, ki so sestavljeni iz veliko majhnih črt, pa tudi pike so odlična izbira.


3. korak
Na vsakem jajcu ustvarite drugačen vzorec. Uporabite lahko črte, šahovnice, kaktuse, trikotnike - možnosti je neskončno. Ne glede na to, kam vas bo vodil navdih, boste dobili edinstveno velikonočno dekoracijo.


4. korak
Če želite jajca obesite, zavežite vrvico na zobotrebec in jo napeljite skozi jajce in naredite vozel na drugem koncu jajca, da te ne bo mogla zdrsniti nazaj.

Nasvet za okrasitev:
- Jajca lahko obesite na veje ali pa jih le položite na krožnike ob velikonočnem zajtrku.

 

Želimo vam vesele in kreativne velikonočne praznike. 🐰🌷🥚

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.