2022-02-15 Motivi in barvanje Mandal

Motivi in barvanje Mandal

Mandala - celovitost življenja in kozmični diagram

Mandala v sanskrtu pomeni dobesedno "krog". V azijskih kulturah je duhovni in obredni simbol. Razumemo jo lahko na dva različna načina: navzven kot vizualni prikaz vesolja, navznoter pa kot vodilo številnih duhovnih praks, ki se izvajajo v azijskih kulturah vključno z meditacijo. V hinduizmu in budizmu velja prepričanje, da se z vstopom v mandalo in gibanjem proti njenemu središču pomikate skozi kozmični proces preoblikovanja vesolja iz sveta trpljenja v svet veselja in sreče.

Moč risanja mandal

Risanje mandal oz. umetnost mandal v svetu je tudi oblika samoizražanja in je mnogokrat povezana s procesom osebne rasti in duhovne preobrazbe. Risanje in barvanje mandal pomirja in dviga našo zavest. V mandali je poudarjena sredina, ki predstavlja ljubezen, resnico, harmonijo in mir.

Risalni pribor spletne trgovine Marker

Za nevešče roke so idealna izbira za risanje ali barvanje mandal barvice in flomastri. Tisti bolj izurjeni pa bodo seveda segli po temperah ali akvarelnih barvah. V rubriki šolski in študentski program boste našli prav vse potrebno, da svojo mandalo izdelate tudi vi.

   
         
         
         

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.