2022-03-31 Velikonočno obarvani podstavki za pisanice

Velikonočno obarvani podstavki za pisanice

Velikonočno obarvani podstavki za pisaniceVelikonočno obarvani podstavki za pisanice
Velika noč je tik pred vrati in v zraku je čutiti pomlad. Otroci že nestrpno pričakujejo kaj bo prinesel velikonočni zajček, še bolj pa se veselijo barvanja velikonočnih jajc. In tile zajčki od navdušenja kar stojijo na glavi!

Preprosti enobarvni podstavki za jajca, okrašeni s prikupnimi vzorci, pa so lahko odlična osrednja točka velikonočne mize. Zabava pa se ne začne šele tam, temveč takoj, ko vzamete v roke pisalo s čopičem za porcelan in začnete ustvarjati. Čudovito razvedrilo za vso družino. Ker lahko barvo enostavno obrišete z vlažno krpo, je aktivnost primerna tudi za popolne začetnike. Ko je vaš motiv dokončan, so podstavki za jajca pripravljeni za peko v pečici.

 

Za izdelavo potrebujete:

- Podstavki za jajca iz porcelana ali vročinsko odporne keramike
- Set flomastrov za porcelan Edding 4200 Family set
- Voda in metilni alkohol
- Vlažna krpa in vatirane paličice
- Pečica

 

Velikonočno obarvani podstavki za pisanice
1. korak
Da bi dosegli najboljši rezultat, podstavek za jajca najprej obrišite s krpo namočeno v metilni alkohol. Ta korak je zelo pomemben, saj boste na ta način odstranili morebitni zaščitni film, ki se na porcelan nanese pri proizvodnji, in seveda mastne madeže. Nato s črnim flomastrom pričnite izrisovati obrise zajčkov.

Velikonočno obarvani podstavki za pisanice
2. korak
Če se slučajno zmotite, ali niste zadovoljni z narisanim motivom, preprosto vse obrišite z vlažno krpo ali napravite korekcijo z vlažno vatirano palčko. Pustite, da se obrisi posušijo. Nato se lotite barvanja vaših motivov. To prepuščamo vaši izbiri. Za dokončanje designa, pa lahko dodate še nekaj živo pobarvanih pik, ki bodo izgledale kot velikonočne pisanice.

Velikonočno obarvani podstavki za pisanice
3. korak
Ko končate z okraševanjem, pustite da se barve posušijo (približno 15 min). Medtem segrejte pečico na 160⁰C. Najboljša opcija je, da izberete gretje od zgoraj.

Velikonočno obarvani podstavki za pisanice
4. korak
Zdaj lahko svoje podstavke položite na hladen pekač. In z njim v pečico. Pustite, da se vaš design zapeče na podstavke, kar traja približno 25 min. Po končanem pečenju podstavke pustite v pečici, da se ohladijo. Barve na vaših podstavkih bodo po pečenju vodoodporne.

Velikonočno obarvani podstavki za pisanice

 

Želimo vam vesele in kreativne velikonočne praznike. 🐰🌷🥚

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.