2017-11-20 S kakšnim papirjem pa vi hranite svoj tiskalnik?

S kakšnim papirjem pa vi hranite svoj tiskalnik?

Papir je še vedno, kljub digitalizaciji, nepogrešljiv sopotnik našega delovnega vsakdana. Pisarniški material, ki ne bo nikoli prišel iz mode. Kljub temu, da si težko zamislimo dan v pisarni brez njega, pa nas večina ne ve prav dosti o njem. Že res, da nam tisto, česar ne vemo, ne more škoditi. Žal pa, ko govorimo o papirju, to ni čisto res. To česar ne vemo o papirju, lahko škodi tiskalnikom in multifunkcijskim napravam, ki jih uporabljamo pri svojem delu.

Nedvomno vam bo kakovosten papir na dolgi rok prihranil kar nekaj denarja. Zakaj?

Na podlagi mehanskih in optičnih lastnosti papir delimo v različne kakovostne razrede. Na trgu sicer ne obstaja poenotena delitev, a nemalokrat proizvajalci papirja sami papirje, ki jih proizvajajo, razdelijo v različne kakovostne razrede. Papirji najvišjega kakovostnega razreda A (pisarniški papir kakovostnega razreda A, ki ga ponuja MARKER.si je PAPIR IQ PREMIUM TRIOTEC A4/80G) so navadno papirji, ki so namenjeni tisku prezentacij, promocijskih gradiv, poročil, letnih poročil, komuniciranju s strankami in tiskanju računov. Papir B kakovostnega razreda (v MARKERjevi ponudbi je to PAPIR BALLET CLASSIC A4/80G) je namenjen tisku interne komunikacije, elektronske pošte in besedil iz interneta. Zadnji v vrsti pa je papir kakovostnega razreda C (v spletni trgovini MARKER.si je to PAPIR PLANO SPEED A4/80G), ki je namenjen pretežno tisku interne komunikacije. Slednji je na našem trgu zelo na udaru, saj za marsikoga predstavlja vhodni izdelek do posla s stranko. Ravno zato je zelo pomembno vedeti za kakšen namen bomo potrebovali papir in seveda na kakšni napravi ga bomo uporabljali, ker niso vsi papirji enako dobri, predvsem pa, da morda ravno vi ne potrebujete najcenejšega papirja. 

Kakovosten papir je enakomerno rezan, je enakomerne beline, njegova površina je gladka, je primerne gramature, debeline in vlažnosti. Vedeti je potrebno, da višja kakovost papirja pomeni manj zastojev papirja v tiskalniku, manjše gubanje oz. zvijanje papirja ob nanosu črnila ali tonerja, manjše prašenje ter boljšo pretočnost papirja skozi tiskalnik. Posledično to pomeni, da si boste z nakupom kakovostnega papirja prihranili marsikateri obisk serviserja, ki pa zna biti kar dober finančni zalogaj.

In ne pozabite, da za barvno tiskanje potrebujete papir, ki je namenjen barvnemu tiskanju, saj se tehnologija črno-belega tiska in barvnega tiska razlikujeta.

Če pa boste pri izbiri potrebovali pomoč, vam je ekipa MARKER vedno na voljo za dodatna pojasnila.

Vaša ekipa MARKER!

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.