2022-02-01 Pobarvaj svoj dan!

Pobarvaj svoj dan!

Pobarvaj svoj dan

 

Ni skrivnost, da barve vplivajo na naše počutje. Vsaka barva nosi svoje sporočilo in v nas prebuja različna čustva, se spravimo v kreativno stanje, se umirimo, si vlijemo samozavest in optimizem. Pobarvaj svoj dan. Izbira je tvoja.

V spletni trgovini Marker.si poiščeš barvice, pisala, flumastre, krede, označevalce teksta v najrazličnejših barvah. Pobrskaj med njimi in si pobarvaj dan!

Bela barva

Psihološki učinki bele barve: mirnost, osama, očiščevanje, hlad.

Rumena barva
Rumena barva je najsvetlejša med vsemi osnovnimi barvami, je barva sonca in izraz bleska in živahnosti. Psihološki učinki rumene barve: logika, inteligenca, optimizem, jasnost misli, veselje, poživitev, svetlost.​​

Oranžna barva
Oranžna barva je mešanice rdeče in rumene in zato združuje v sebi silnost rdeče in živahnost rumene. Psihološki učinki oranžne barve: ustvarjalnost, navdušenje, živahnost, poživitev, toplota, zabavnost.

Rdeča barva
Rdeča barva je barva ognja in krvi, izraz življenja in moči. Neločljivo je povezana s strastjo, vročino in borbo. Psihološki učinki rdeče barve: moč, vitalnost, čutnost, udobje, odločnost, toplota, samozavest, prijateljstvo.

Vijolična barva
Vijolična barva je mešanica rdeče in modre, zato se nanjo navezujejo predstave sijaja in dostojanstva, ima pa kakor zelena pomirjajoč vpliv. Psihološki učinki vijolične barve: ustvarjalnost, razmišljanje, umetniški navdih, intuitivnost, zaščitništvo. skrivnostnost, poduhovljenost.

Modra barva
Modra barva je barva globokega ledu, čustveno jo povezujemo s hladno daljino prostora in njegove neskončnosti. Zato modra vpliva na razum, kakor rdeča vpliva na čustva. Psihološki učinki modre barve: sprostitev, očiščenje, hladnost, modrost, spokojnost, čutnost, mir, zaupanje, zvestoba, prilagodljivost.

Zelena barva
Zelena barva je mešanica modre in rumene. Kot barva narave pomeni veselost in mir, zato je tudi simbolično barva upanja. ​Psihološki učinki zelene barve: umirjenost, naravnost, uravnoteženost, skladnost, mirnost, svoboda, zadovoljstvo.

Rjava barva
Psihološki učinki rjave barve: zemeljskost, opora, ozkosrčnost, hranljivost.

Siva barva
Psihološki učinki sive barve: samostojnost, neodvisnost, osamljenost.

Srebrna barva
Psihološki učinki srebrne barve: uravnoteženost, čutnost, skladnost, ženskost.

Zlata barva
Psihološki učinki zlate barve: moč, modrost, razumevanje, izobilje.

 

Vir: Bojan Lisjak

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.