2022-12-15 V trendu je trajnostno zavijanje daril. Lično, enostavno in okolju prijazno.

V trendu je trajnostno zavijanje daril. Lično, enostavno in okolju prijazno.

Trajnostno zavijanje daril

 

Ste kdaj pomislili na to, da darilni papirji, pentlje, trakovi in veliko pripomočkov za zavijanje, obremenjuje naše okolje? Na žalost je temu tako. Nemalokrat so vsi ti pripomočki narejeni iz materialov, ki so neprimerni za recikliranje. In tako romajo v splošen odpad.

A na precej enostaven način, je lahko vaše darilo trajnostno zavito. Pa ne bo za to nič manj lično kot darila ovita v svetleče papirje. Ne veste kako se lotiti tega? Eno od idej vam ponujamo spodaj.

 

Papir natron, vrvice iz naravnih vlaken ter malo domišljije naredijo čudeže

Papir natron je embalažni ovojni papir rjave barve, ki je zaradi svoje rebraste strukture zelo fleksibilen in hkrati odporen. Torej idealna izbira za ovojni papir. Lahko ga zgibate, režete ali pa le preprosto porišete.

Ne glede na to za katero opcijo se boste odločili, boste potrebovali tole:

- natron papir,

lepilni trak ali lepilo v traku in

- škarje: navadne ali z dekorativnimi rezili.

 

Sedaj pa dajte svoji domišljiji prosto pot.

Zgibajte, režite, lepite. Če ste razpoloženi za ustvarjanje, je na povezavi nekaj precej domiselnih idej, kako umetelno zaviti darila.

 

 

Če pa se vam mudi, ali pa vam bodo pri zavijanju pomagali mlajši člani, preprosto zavijte darila.

 

Čas je za okrasitev

Tu je izbira resnično velika. Suhe vejice, suho cvetje, smrekove vejice, vrvice iz naravnih vlaken, itd. vse to lahko uporabite za okrasitev daril, za tisto piko na i. Ali pa preprosto vzamete set permanentnih flomastrov in ovojni papir lično porišete.

Kaj boste potrebovali?

- škarje,

- vrvice,

- flomastre ali markerje,

- naravne dokarativne elemente.

S flomastri lahko na papir narišete okrasne pentlje, smrečice, snežinke, zvezdice, okraske za novoletno jelko. Lahko jih preprosto povežete z naravnimi vrvicami, bombažnimi ali konopljinimi, zanje pa zataknete zimzelene smrekove vejice. Na koncu pa le še izdelate imenske kartice. Tu vam bodo prišle prav dekorativne škarje. In, voilà, darila so zavita!

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.