Koliko pa boste preplačali šolske potrebščine letos?

2018-07-25 Koliko pa boste preplačali šolske potrebščine letos?

Šolske potrebščine

Lističi, ki naj bi vam olajšali nakup šolskih potrebščin

Otroci so na polovici počitniških dni, starši pa so z mislimi že v prvih dneh septembra, ko bo treba šolarje opremiti s šolskimi potrebščinami in učbeniki. Šolski učbeniki in potrebščine predstavljajo velik strošek za vsako družino s šoloobveznimi otroki. Tu ni zamika, odloga oz. druge poti. Enostavno je treba poskrbeti, da bodo imeli otroci 1. septembra vse, kar potrebujejo za šolsko delo. Nikogar prav posebej ne zanima, kako boste to izvedli, kako boste opremili svoje otroke z učbeniki, zvezki, pisali, ravnili, šestili, barvicami, radirkami, lepili in mapami. In tega se zavedajo vsi ponudniki šolskih potrebščin.

Boj za kupca se danes začenja že v zadnjih junijskih dneh, ko otroci zaključujejo šolsko leto. Veliki ponudniki na trgu poskrbijo, da vam otroci pravočasno prinesejo domov naročilnice za učbenike in šolske potrebščine. In njihov glavni adut je to, da bodo vse potrebščine vaše otroke pričakale na prvi šolski dan v šolskih klopeh. Pa je to res najbolj pameten nakup?

Je udobje res vredno tega denarja?

Naredili smo tržno raziskavo in preverili, kaj se na trgu ponuja in za kakšen denar. Med seboj smo primerjali izdelke primerljive kakovosti ali pa celo identične izdelke. Preverjali smo spletne ponudnike, ki so vam prek otrok posredovali naročilnice in vam tako prihranili pot v trgovino.

Pa poglejmo, kaj natančno ste s tem plačali:

Primerjava cen šolskih potrebščin

Kljub temu, da smo že pred raziskovanjem vedeli, da bodo cene teh ponudnikov višje, pa smo bili vseeno presenečeni nad tem, da je razlika tako velika. Cene v zgornji razpredelnici so seveda precej zgovorne. Če so cene spletnih ponudnikov, ki tekmujejo za delež kupcev s šoloobveznimi otroki, tako različne in relativno visoke, kakšne so potem šele cene v maloprodaji?

Udobje vas stane najmanj slabih 11 EUR

Najbolj smiselno se nam je zdelo, da vam predstavimo dva seštevka. Prvi seštevek je seštevek celotne košarice, pri čemer, kot vidite, niti eden od konkurentov nima v ponudbi vseh izdelkov. Najcenejša košarica tako stane 73,81 EUR, a v njej manjka kar nekaj potrebščin: šestila, nalivno pero, geometrijski set in korektura. Za dobro nalivno pero primerljive kakovosti boste odšteli vsaj 15 EUR, geometrijski set bo dodal 2 EUR, 4 EUR pa boste dodali še za korekturno miško in tekstmarkerje. Če seštejemo vse skupaj, bo vrednost popolne košarice znesla slabih 95 EUR. Kar je v primerjavi s cenami spletne trgovine MARKER.si kar 16 EUR več.

Drugi seštevek je seštevek izdelkov, ki smo jih našli v vseh spletnih trgovinah. In tudi tu se je nakup v spletni trgovini MARKER.si izkazal za najugodnejšega. Tu je bila razlika v ceni med ponudbo spletne trgovine MARKER.si in najcenejšim ponudnikom slabih 11 evrov.

Mislimo, da to niso zanemarljivi zneski. Sploh, če sta v družini dva šoloobvezna otroka ali še kakšen več. Enajst evrov stanejo novi šolski copati ali pa peresnica in trije zvezki. Tu prepuščamo odločitev vam. Sami presodite, koliko je vredno vaše udobje.

Oddajte svoj komentar

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.