Kako do čim manj stresnega prazničnega nakupovanja?

2018-12-09 Kako do čim manj stresnega prazničnega nakupovanja?

Kako do čim manj stresnega prazničnega nakupovanja?

 Photo by freestocks.org from Pexels 

 

December je zame čisto prekratek in srčno upam, da ste pri načrtovanju in izbiri daril bolj organizirani od mene, ki običajno lovim zadnje minute. Če pa še niste opravili vseh nakupov, vam morda lahko pomagam s kakšnim nasvetom, kaj izbrati za darilo, in kaj naj vas vodi pri izbiri.

Čeprav je čas obdarovanja lep, za marsikoga predstavlja tudi stres, saj si vsi želimo dati iz rok darila, ki bodo obdarovance razveselila. In v času, ko je vsega dovolj in preveč, je izziv še toliko večji.

Preden se odpravite po nakupih, si naredite seznam

Če nočete pasti v vrtiljak brezglavih prazničnih nakupov, ki bodo po nepotrebnem preobremenili vaš bančni račun, si – preden zakorakate v trgovine – naredite natančen nakupovalni seznam. Vsaj tako naredim jaz. Najprej si naredim seznam obdarovancev. Na seznamu naj bodo poleg vaših najbližjih in prijateljev tudi vaši sodelavci in znanci, ki bi jim želeli izkazati pozornost ob koncu leta.

Kaj podariti?

Verjetno je pri domačih in prijateljih izbira precej enostavna. Zame je pri teh darilih vedno najpomembnejša individualnost. Kaj je tisto, kar bo ljudem, ki z mano delijo tako dobre, kot tudi tiste manj dobre trenutke, pričaralo nasmeh na usta? Zame je čista zmaga, če mi uspe skozi leto ujeti kakšno skrito željo mojih dragih in jo nato pretvoriti v prazničnih dneh v lepo pozornost.

Pri poslovnih partnerjih in sodelavcih sem pristaš zgodb. Če vam le dopuščata čas in sredstva, stkite okoli novoletnih daril zgodbo, ki naj bo drugačna, ne industrijska. Naj ima pečat podjetja. Izognite pa se že 100-krat videnim dežnikom, stekleničkam za vodo in podobnim rečem. Ni treba veliko, da podarite izvirno darilo.

Naj cena ne bo merilo pri izbiri darila

Vse prevečkrat pozabimo, da se vrednost darila ne skriva v ceni, ki smo jo plačali zanj. Darilo je pozornost. Kar pomeni, da smo si morali vzeti čas in razmisliti o tem, kaj bo obdarovanca razveselilo. O čem sanja, kaj ga osrečuje, kaj mu pričara nasmeh na usta. Pozornosti so lahko drobne, a če zadenejo žebljico na glavico, so vredne več kot suho zlato. Zato naj vas ne premami nakupovanje dragih in nesmiselnih daril, ki končajo nekje na polici, ali, še slabše, v kakšni omari.

Večina nas porabi nesmiselne vsote denarja za nakupe daril, uidejo pa nam drobne pozornosti in skrite želje. Pozabljamo recimo na to, da bodo nadobudnemu risarju pomenile več personalizirane kakovostne barvice kot pa gora nesmiselnih igrač. Da se bodo ljubitelju pisanja zasvetile oči ob pogledu na prestižno nalivno pero. In da bo »tech-geek« neizmerno vesel recimo pametnega zvezka.

Saj veste, gre za pozornost. Zato ne pozabite vsem darilom dodati osebni pečat, pa če tudi to roma na prejemnikov naslov po pošti. Prav tako ne pozabite, da je pomembno tudi to, kako boste darilo izročili.

Če boste iskali navdih, ga lahko najdete tudi v naši spletni trgovini. Vsekakor pa vam želim uspešno izbiranje daril, čim manj stresa in veliko nasmejanih obrazov.

 

Oddajte svoj komentar

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.