2022-11-13 Šik praznična okrasitev oken s pomočjo krednih markerjev

Šik praznična okrasitev oken s pomočjo krednih markerjev

 

Tradicija okraševanja oken izvira iz Nizozemske, ampak vedno bolj priljubljena postaja tudi v drugih državah.

Odlična izbira za okraševanje okenskih stekel so prav kredni markerji. Zakaj?

Ker so tako zelo praktični. Vse napake je mogoče enostavno odstraniti z vlažno krpo. Če naredite napako ali vam je ljubši drug vzorec, to ni noben problem. Preprosto pobrišete kar ste ustvarili in začnete znova! To pomeni, da lahko tako odrasli kot otroci domišljiji pustijo prosto pot in ustvarjajo. 

V naši ponudbi boste našli kredne markerjev proizvajalcev Milan 1918, Apli in edding. Vsi prihajajo v kar nekaj živahnih neonskimi odtenkih, ki bodo vaše steklene površine (okna, ogledala in druge gladke, sijoče površine) spremenili v umetniška platna.

Izberite svoj motiv: snežinke, zvezde, božična drevesa, darila, pustite svoji domišljiji prosto pot.

Navodila za poslikavo steklenih površin

1. korak

Dobro očistite stekleno površino na katero želite risati. Kredne markerje pred uporab aktivirajte. To storite tako, da jih, ko so še zaprti, dobro pretresete. Po tem konico naslonite na kos vpojnega papirja in pritiskate z njo na papir toliko časa, da črnilo priteče v konico. Zdaj je kredni marker pripravljen za uporabo.

2. korak

Če se boste poslikave steklenih površin lotili z otroki, vam svetujemo, da izberete enostavne motive. Nekaj jih lahko najdete na priloženih dokumentih. V primeru da bo to vaš samostojen projekt, vam svetujemo, da si pred risanjem pripravite predlogo za preslikavo. To nato z lepilnim trakom pritrdite na nasprotno stran steklene površine, ki jo boste poslikali.

Seveda lahko vedno rišete prostoročno, saj je sledi krednega markerja zelo enostavno odstraniti iz steklene površine z vlažno krpo, če se zmotite.

3. korak

Lahko izberete zelo minimalistične motive in uporabite le bel kredni marker, lahko pa se odločite za pisane motive, saj kredni markerji prihajajo v kar nekaj zelo živih barvah.

4. korak

Po uporabi kredni marker vedno hranite v vodoravnem položaju.

 

Želimo vam obilo užitka pri ustvarjanju.

 

Pripomočki:

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.