FABER CASTELL

Faber-Castell je proizvajalec pisal in ostalih pisarniških pripomočkov (ravnila, radirke, luknjači ipd.) iz Nemčije. Izdelovanje se je pričelo v Steinu blizu Nuremberga v Nemčiji leta 1761, na pobudo pisarniškega delavca Kasparja Faberja. Zaradi velikega uspeha takoj po začetku izdelovanja je proizvodnja svoje veje razširila po vsem svetu – v New York, Pariz, London in kasneje še na Dunaj. Tovarna Faber se je leta 1900 preimenovala v Faber-Castell, ker se je leto dni prej Faberjeva pra-pravnukinja poročila s kadetom grofov Castell. Faber-Castell je takrat dobil tudi svoj zaščitni znak z dvema vitezoma, ki se bojujeta na konjih.

Danes je Faber-Castell eden od vodilnih proizvajalcev tako šolskega kot tudi pisarniškega materiala, ki vsako leto proizvede nekaj milijonov najrazličnejših pripomočkov, med drugim tudi vodene barvice, šilčke, voščenke, mase in plasteline za ustvarjanje, oljne in pastelne barve ter tudi oglje, namenjeno profesionalnemu risanju.

Razvrsti
Izberi pogled
Prikazov na stran

Zoži izbor:

Počisti vse
Od: 0,00 € Do: 29,00 €
0 29
Tip

Pisarniška oprema Biro Marker | Marker.si

S klikom na opcijo »Prijavite se« soglašam, da sme družba Biro Marker d.o.o. skladno z Izjavo o zasebnosti avtomatizirano obdelovati vse z moje strani posredovane osebne podatke. Podatki se bodo shranili izključno za pošiljanje splošnih novic podjetja in ne bodo posredovani tretjim osebam.